szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Az MKP fő bűne

2009.06.10. 08:10 Sárvári János

Most, hogy hosszú agónia után végleg kettévált a magyar párt, el lehet gondolkodni azon, miért is örülhet a magyar közösség a változásnak. Az egységes MKP létezésének tizenegy éve alatt rengeteg betegséggel és hibával küzdött, de volt egy, ami minden mást felülmúlt.

Nem okvetlenül az, hogy lusták voltak. Más pártoknak is vannak tunya politikusaik. Nem is az a tény, hogy nem értettek ahhoz, amit csináltak. Kapásból másik négy pártot fel lehetne sorolni, amelynek fogalma sincs róla. Néhány fontos téma elszabotálása, mint a benesi dekrétumok vagy az autonómia? Lehet, még néha előnyükre is vált. Az MKP fő bűne, hogy az egész közösségben elterjesztette a bratyizást, az irritálló bennfenteskedést és az összekacsintást, hogy hülyének nézte a saját választóit.

Az egységes MKP egy olyan fantompártként működött békében és barátságban, amiről az átlagos érdeklődő csak sejthette, hogy mivel (nem) foglalkozik éppen. Egyébként fogalma sem volt róla, mi történik a párton belül. Amint bármilyen információ felröppent a teljes hírzárlat közepette egyes személyekről, történésekről - legyenek azok akármilyen közismert tények - a megszellőztető azonnal bennfentessé vált, akinek birtokában van a bölcsek köve (egyébként ez a jelenség okozza, hogy a Szlovenszkó blogot sokan többnek nézték, mint ami valójában).

A párt vezetői, de a helyi- és a középkáderek is csak összekacsintottak amolyan "tudod, hogy van ez" alapon, amint szóba jött bármilyen fontosabb belső téma.

- Voltak azok a kevesek, az ügyekben közvetlenül érintettek, akik tényleg tudták mi folyik itt.
- Voltak az érdektelenek, akik nem is tartották fontosnak átlátni a szövevényes ügyeket.
- Voltak a buták, akik nem tudták és nem is akarták megfejteni.
- Voltak a bennfenteskedni akarók, akik csak egy-egy szeletét ismerték az igazságnak, de még ennek a tudatában is büszkén kacsintottak össze. Rosszabb esetben azt hitték, hogy tényleg tudják, mi történik.
- ...és volt a legrosszabb réteg mind közül, akik azért kacsintottak össze és zárták el a "plebset" az információktól, mert rövid- vagy hosszú távú karrierjüket féltették ettől.

Akármihez is kezd majd Bugár a Híddal és Csáky az MKP-val, mindennek vége. Na persze nem azért, mert megváltoztak volna a politikusok - pont ugyanazok fognak beszélni, intrikálni, politizálni, semmit sem tenni, vagy elhallgatni, mint eddig. Csak éppen egymás ügyes-bajos problémáit megszellőzteni sokkal könnyebb, mint a magunkét. Kedden lezárult az MKP aranykora, vége az összekacsintás korának is.

4 komment · 1 trackback

Címkék: közélet mkp magyar nyomorúság

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr991175304

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner 2009.06.24. 09:00:02

Júliusban jön Bugárék új pártjaBugárék összegyűjtötték a szükséges 10 ezer aláírást, megalakulhat az új szlovákiai magyar párt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seboka 2009.06.10. 10:35:30

rájt tu dö point máf frend. :)

Parkanyer001 · http://parkanyer.blogspot.com 2009.06.10. 12:09:40

rendkívül lényegretörő írás, bár szerintem az emberi természet ugyanaz marad.

paulus.r · http://felvidek.blog.hu 2009.06.10. 15:35:28

Hát igen, most aztán jól megcsinálták Bugárék. Úgy kellett ez a híd nekünk mint púp a hátra, "oszd meg és uralkodj", most majd ez jön, nem mintha Béla bátyánk ultraliberó hozzáállása ne egészítette volna ki Csáky Palibá eszetlen csörtetését.

Méla Béla 2009.06.10. 23:06:11

Nekem még van más fő bűn is, ami az eszembe jut.
süti beállítások módosítása