szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Valakik már (még?) tudnak focizni

2007.07.27. 09:15 Sárvári János

Létezik olyan, hogy szlovák foci? Üssük- vágjuk rendesen, de a magyarral ellentétben legalább van néhány nemzetközileg is jegyzett futballista az országban. Nem rosszindulatból, de a magyar fociszerető közönség hajlamos látványosan túlbecsülni a válogatott erejét akkor is, ha Gera ad egy gólpasszt az angol második ligában. A napokban bukkantam rá egy jó kis portálra, a www.transfermarkt.de részletes statisztikákat vezet a játékosokról, beleértve piaci értéküket. Jöjjön az öt legpiacképesebb szlovák játékos rövid jellemzése.

Marek Mintál - Nürnberg, 6,5M euró. Mintál Zsolnáról került a német középcsapatba, a germánoknál gólkirályságig vitte a fantomnak is becézett támadó középpályás (na jó, ugyanannyit rúgott, mint Makaay, de kicsire nem adunk). Azóta volt néhány sérülése, de ebben az idényben ismét robbanthat.

Marek Hamšík - Brescia-SSC Napoli, 5M euró. Hamšík mindössze húsz éves, túlságosan sokat nem hallhatott róla egyetlen focidrukker sem. Árnyalja ugyanakkor a róla alkotott képet, hogy a mostani ínséges időkben ötmilliót fizetett érte a nápolyi csapat. Csodagyereknek indul, meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

Robert Vittek - Nürnberg, 5M euró. Vittek csatárként vitézkedik a Bundesligában. A fiatal kora ellenére kopaszodó támadó nem túl gólerős, cserébe viszont rendkívül hasznosan játszik - amit a kicker osztályzatai is bizonyítanak. Pár napja azért vágott két gólt a Stuttgartnak.

Marek Čech - FC Porto, 4,3M euró. Čech kérem alássan egy szélsőhátvéd, a Portóhoz akkor került, amikor kiárusították a BL-csapatot. Azóta is stabil kezdőjátékos, ha a portugálok robbantanak, akkor elviszi egy sztárcsapat. 

Martin Škrtel - Zenit St. Petersburg, 3,825M euró. A kimondhatatlan nevű fiatal játkos Oroszországban játszik, méghozzá középhátvédet. A múltkor a Dortmund akarta leigazolni, de jut még ennél feljebb is.

Csak összehasonlításképpen, a legdrágább magyar játékos 3,8 milliós értékkel Huszti. A szlovák top 5-be ő nem férne be...

4 komment

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr50124508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hram 2007.07.31. 10:06:36

Azért kíváncsi leszek Filkor Attila értékére, monnyuk egy vagy két év múlva. Talán van remény.

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.08.02. 08:42:51

Megtaláltam Filkort az Inter B csapatában (az A 25-ös keretébe nem fért bele). Az értéke pillanatnyilag 150 ezer euró. Mindegy, ahogy mondani szokják: úsznak a halak sorban egymás után a tó alján. A lepényhal úszik elöl, a remény hal meg utoljára.

Hram 2007.08.02. 16:46:04

Mondom egy két év múlva. Akkor most nem fért be? Mert nekem az utlsó infóm az volt, hogy végigjátszotta a meccset az Arsenal ellen az Emirates kupán. Hát akkor majd jövőre.

Télleg Gera kevesebett ér, mint Huszti?

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.08.02. 16:52:01

Én minden jót kívánok Filkornak, de ha nem adják kölcsön egyhamar, akkor eltűnik a süllyesztőben szerintem. Csak hogy egy példát említsek: Rudolf Gergely és a Nancy (meg a Debrecenes jelen).

Gera értéke 3,5 millió euró.
süti beállítások módosítása