szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Meccsre fel!

2008.02.05. 08:37 Sárvári János

Érthetetlen okokból Szlovákiában és Magyarországon is nagy divat elhúzni a téli felkészülés idejét, a helyi sztárok csak két hónap alatt tudnak ismét formába lendülni a gyilkos őszi szezon megerőltető meccsei után. A szlovák gárdák többször is találkoztak a magyarokkal a télen, szerdán a két válogatott is megmérkőzik egymással Cipruson.

A nyilvánosság előtt egy kicsit rejtve maradt ugyanakkor a Fradisták és a pozsonyi ultrák közös országimázs-építő akciója Dunaszerdahelyen. A két csapat mérkőzése abbamaradt, miután a zöld-fehér szurkolók bevándoroltak a pályára. Egy, az internetre felkerült videó szerint tényleg puskaporos hangulat volt a lelátón, rendőri beavatkozásra végül nem került sor. Barátságos meccsekre egyébként sem szokás kivezényelni a gumibotos béketeremtőket a fradi-keménymag szerencséjére.


Hasonló esetben a karhatalom a másik oldalra áll, ahogy azt szomorú emlékű pozsonyi 1992-es BEK-selejtező is bizonyítja. A rohamrendőrök akkor nekiestek a szurkolóknak és nem válogatták meg, hogy hova ütnek. Személyes visszaemlékezés helyett álljon itt egy korabeli riport.



Ami a válogatott meccset illeti, Cipruson csak akkor lenne verekedés, ha az egyik csapat török zászlókat lengetne kilencven percig a pár száz fős közönségnek. A szlovák csapatot jónéhány olyan játékos erősíti, akikre érdemes lesz odafigyelni. A Liverpool történetének legdrágább védője, a magyar kommentátorok rémálma Martin Škrtel (ejtsd nagyjából: Skrütyel) ott van a keretben. Védőtársa, a szintén nagydarab fiatal Michalík Boltonban játszik.
A középpályán Marek Hamšík számít a legnagyobb névnek, a középpályást a pletykák szerint húsz millióért vitte volna Nápolyból Abramovics. A csatársorban a Bundesliga egyik nagy felfedezettje, a bochumi Šesták, aki eddig nyolc gólt és hét gólpasszt szorgoskodott össze. Lehet elkezdeni tippelgetni.

2 komment

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr89325710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parkanyer · http://parkanyer.blogspot.com 2008.02.05. 19:22:42

mar azt hittem tetszthalott lettel, kedves kollega...

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2008.02.06. 13:23:42

Inkább nem ígérek semmit, ha ihlet adódik, jelentkezek. Megszűnni nem fog a blog, de szerencsére megjelent időközben több hasonló, aktualizálni fogom a linkeket.
süti beállítások módosítása