szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Primus - magyarul

2007.03.14. 09:04 Sárvári János

Egy kicsit rendhagyó post ez, mert egyrészt a zenéről, másrészt meg a Csehországba szakadt magyar közösségről van szó. Becslések szerint mintegy 15-20 ezer magyar élhet az országban, többségük még a közös állam idején, munkát keresve költözött át. Vannak olyanok is, akik a deportálások idején maradtak ott, vagy a katonaság után határoztak a letelepedés mellett (a monarchiás hagyományokat követve Csehszlovákiában is divat volt messzire vinni a magyarokat).

Na de vissza a zenéhez. Csak egyetlen zenekarról tudok, ami hitelesen játszik Primust - ez pedig a prágai Gregor Samsa, avagy ahogy magukat előszeretettel emlegetik, Csehország legrosszabb magyar zenekara (merthogy egy van...). A zenéjükre csak egyetlen jelzőt tudok találni: ez olyan primusos. Feldolgozásokat is játszanak tőlük, de rengeteg szinvonalas saját számuk is van - ez utóbbiak letölthetők a weboldalukról:

www.gregorsamsa.cz

Mindenkinek csak ajánlani tudom...

1 komment

Címkék: zene csehország

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr4846394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stockar 2007.09.09. 21:02:10

Ugyan Claypool bá\' énekhangja sem hasonlitható mondjuk Dickinsonéhoz (izlések és pofonok), de azért a G.S.-nál NAGYON van még mit javitani e téren/legalább ne lenne hamis, ó.../. A saját számok viszont tényleg nagyon üditően hatnak. Hajrá!
süti beállítások módosítása