szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Az Apokalipszis négy lovasa

2009.04.23. 08:24 Sárvári János

Annyira unalmas volt mostanában a szlovákiai magyar politika. Annyira elmondhatatlanul unalmas. Csáky Pál időnként hazudott egy nagyot, Berényi József pedig néha elment beszélgetni a szlovák vitaműsorokba. Most megváltozik minden - Simon Zsolt egykori földművelésügyi miniszter (aki korábban már ebben a blogban is bekerült a hősök csarnokába) rájött, hogy belőle itt bizony nem lesz elnök és dobbantott. Egy nappal később három másik neves politikus - köztük Bugár, az exelnök is jobbnak látta távozni a frakcióból, ők a pártot egyelőre még nem hagyták el.

Nem kell képzett politikai elemzőnek lenni ahhoz, hogy lássuk a fejlemények végét. Simon, Bugár, A. Nagy és Gál nem mások, mint az Apokalipszis mondabeli négy lovasa, akik végigvágtatnak a belterjes szlovákiai magyar politikán és pusztulást hoznak az MKP-ra (esetleg nem). Na ugye, elég volt a Bibliát felcsapni. Akkor most nézzük meg, kik is ők.

Simon Zsolt a politikába való belépése előtt farmerkedett, gazdálkodott, később aztán miniszterkedett, beszélt, végül pedig megkeseredett és távozott. Az egykori büszke mezőgazdász hajdani dicsőségén ábrándozik. Egy éles szemű megfigyelőnek nyilvánvaló, hogy a nagy négyesben Simon Zsolt az Éhínség (alteregója a Pestis nem vág ide, tudtommal Simonnak nincs orvosi diplomája).

A. Nagy László... ő egy liberális (korábban róla is személyes bejegyzés íródott a blogon, ki érti ezt). Értsük ezt, liberális, emberi jogokkal kiemelten foglalkozó szakember. Biztosan támogatja az abortuszt is. Közben pedig alattomosan becsempészi az országba az idegenszívűek tőkéjét biztos, pusztulást és lerombolt hegyi pásztorszállásokat hagyva maga után. A. Nagy László a Halál.

A kvartett harmadik tagja egy fiatal, törekvő politikus, aki némi jogászkitérő után tért rá a politizálás rögös útjaira. Az MKP sajátságos szellemi potenciálja miatt napjainkban ő az egyetlen, aki nincs elveszve a törvény szövevényes paragrafusaiban. Dinamizmus, professzionalizmus, lendület. Az Apokalipszis-szótárban Gál Gábor a Törtetés (egyes földhözragadtabb népek Háborúnak hívnák, Gál biztosan ért a nemzetközi joghoz is).

Végül pedig nem marad más hátra, mint az egyetlen megmaradt tisztséget kiosztani Bugár Bélának. Mit kiosztani, Bugár a visszavonulása óta egyenesen teper, hogy megkaphassa a kitüntető címet. Mivel az elmúlt két év másról sem szólt, csak Bugár és az őt kiütő Csáky Pál vetélkedéséről, Bugár Béla a Viszály.

Az Apokalipszis új négy lovasa fekete lovak helyett Audikkal fogja végigszáguldozni Dél-Szlovákia rónáit. Fejlemény? Hagyjuk magunkat meglepni.

1 komment

Címkék: politika simon nagy mkp bugár gál magyar nyomorúság

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr1001080666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seboka 2009.04.23. 12:40:08

jo post. velkam bekk. :)
süti beállítások módosítása