szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Farewell, Bonzai!

2007.11.05. 08:23 Sárvári János

Méltatlanul sokat csúszott a politika (meg az ünnepek, a hétvége...) miatt egy fontos közlendő megjelentetése: október 29.-én hivatalosan is visszavonult Peter Bondra jégkorongozó. A most 39 éves Bondra az egyik legnagyobb jelentőségű szlovák játékos, korábban az NHL-ben riogatta a kapusokat.

Az érintett kalandos úton, Ukrajnán és Csehszlovákián keresztül került a tengeren túlra, a rendszerváltás előtt Kassán húzott le pár évet. Jelenleg az Egyesült Államokban él, de a szlovák válogatottnál is menedzserkedik majd a jövőben.

Bondra pályafutásának legszebb időszakát a Washington Capitals csapatánál töltötte - egyszer a Stanley kupa döntőjében is játszhatott. A profik között összesen 16 szezont húzott le, 1071 meccsen 503 gólt lőtt és adott mellé 389 gólpasszt is. Impozáns statisztika. Bondrát ötször az All-star meccsekre is meghívták, a Capitalsban több fontos mutatóban is tartja a klubrekordot, kétszeres alapszakasz- gólkirály.

A szlovák válogatott drukkerei szintén jó szívvel emlékeznek a játékosra. Bondra aktívan kivette a részét a válogatott legnagyobb sikeréből - 2002-ben ugyanis világbajnokságot nyertek a fiúk (az ország pedig pár napig nem józanodott ki... homályos emlékeim szerint).

Háttérlinkek:

Bondra ötödik európaiként megszerzi ötszázadik gólját az NHL-ben

1 komment

Címkék: hoki

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr70215833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddmegminek 2007.11.07. 23:18:02

hát ige. sajnos :( ő a példaképem és örökké az marad. jókor vonult vissza hiszen úgymond még a csúcson volt. csak kár :)
süti beállítások módosítása