szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

A hét esemény

2007.10.16. 08:39 Sárvári János

Ismét Janus- arcát mutatta a szlovák válogatott, a fiúk ezúttal otthon gázolták el San Marino városkájának focimezbe öltözött honpolgárait. A derék olasz ellenfelek kivették a hétvégi szabadságot, eljöttek megnézni a turistalátványosságokat és mintegy mellékesen hetet kaptak Máriatölgyesen (Mikolaj miniszter úr kedvéért Dubnicán). Magára a meccsre nem érdemes túl sok szót vesztegetni, a válogatott húsz perc alatt feltörte a san marinói védelmet és még hatszor. Az egyszeri tévénéző jóval több izgalmat élhetett meg akkor, ha másnap kigyalogolt a falusi derbire.

A szlovák válogatott a győzelem ellenére is futni fog a harmadik helyért a csoportjában, méghozzá Walessel, Írországgal és Ciprussal karöltve. A csapat gólaránya tíz meccsen impozáns 27-20, azaz az aranylábú gyerekek meccsenként átlagban lőnek három gólt, de kettőt kapnak is. A grundfocin láttunk ilyet utoljára, de legalább van mit nézni a tévében, a szlovák gyepen visszaköszönnek a legszebb jégkorongos hagyományok.



A kiegészített eredménylista:
Ciprus ellen 6-1 és 3-1
Wales ellen 5-1 és 2-5
Írország ellen 0-1 és 2-2
Németország ellen 1-4 és 1-2
San Marino ellen 7-0
Csehország ellen 0-3.

A csapatnak a továbbjutásra matematikai esélye sincs, nem úgy, mint két éve - akkor csak a spanyolok állították meg a válogatottat a pótselejtezőn. Így múlik el a világ dicsősége. Ján Kocian, a bundesligában edződött szövetségi kapitány napjai meg vannak számlálva - főleg, ha a csapat kikap majd Prágában is a cseh riválisoktól. Addig is következik egy barátságos mérkőzésen Horvátország.

6 komment

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr68197625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tee · http://korkep.blogspot.com 2007.10.16. 11:25:22

Miből gondolod, h Kocian napjai meg vannak számlálva? A szövetség biztosan nem akar most váltani (ott az obligát kérdés, ki jönne helyette), és Wales után Kocian maga azt mondta, nem gondolkodik lemondáson.

Persze Laurinec útjai kifürkészhetetlenek, de én Kocian-párti vagyok: végre egy kulturált ember a válogatott élén!

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.10.16. 14:04:55

Kociannal nekem sincs semmi bajom, de igazából senki sem szereti. A csehek meg a németek elleni pofonok mindenkinek fájnak, a csapat komolyabb ellenfél ellen nem tud játszani. Mindössze ezért.

Tee · http://korkep.blogspot.com 2007.10.16. 15:48:49

Na jó, de az itthoni csehek, meg németek elleni vereségkor még Galis volt az edző. Éppen ezután jött Kocian, akinek igazán csak a walesi vereséget lehet a nyakába varrni (oda talán más taktika kellett volna, az írek ellen mondjuk egész okésan játszott a csapat, csak hát Klimpl bekalimpált...)
Idegenben pedig nem játszott rosszul a németek ellen a csapat, ha ki is kapott.

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.10.16. 17:03:34

Miért hittem én azt, hogy már a csehek elleni bukta is Kocian lelkén szárad? Megkövetem őt is meg téged is, igazad van.

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.10.17. 08:43:50

Horvátország ellen egy újabb sima bukta, ezúttal 0-3.

Tee · http://korkep.blogspot.com 2007.10.17. 17:06:14

Hát sajnos. Bár nem is a válogatottat sajnálom, hanem Kociant. Meglátjuk, mi lesz tovább.
süti beállítások módosítása