szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Duna szerdahej

2007.10.12. 08:22 Sárvári János

Baowah blogtárs hívta fel a figyelmem a szlováklobbi újabb ármánykodására, avagy ezúttal egy munkaajánlat leple alatt tervezik az ártatlan magyar családok kitelepítését Csehországba. A kormány lappangó ügynökei cseh üzletemberek képében csapnak le az áldozatokra, a rabszolgamunka tényét találóan jellemzi az egyeseket és nullákat bepötyögő reményvesztett férfi. A delikvensnek egyébként feltűnően hosszú orra van, de a mélyebb kultúrantropológiai utalásokba nem érdemes belemenni. A szlovák- cseh maffia tevékenységét a felvidéki magyarság legnagyobb barátja, a Windows fordítóprogramja leplezte le (köszönjük Charles Simonyi - tudtuk, hogy van még remény).

További neoszürreál képek a baowah.blog.hu -n, többek között egy bontásra ítélt Taunus szomorú történetének dokumentációja, vagy egy éjszakai traktor. Még egyszer nagyon köszönöm neki a képet, Adjon Isten jó esőt és ideális fényviszonyokat.

Szolgálati megjegyzés: valamiért nem sikerül ideálisan berakni a képet a blogba - méretarányosan eltűnik a jobb széle, ebben a formában pedig még épphogy olvasható. Ha valaki tudna egy remek áthidaló megoldást, várom a válaszát.



7 komment

Címkék: slavicum

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr87193987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seboka 2007.10.12. 12:46:50

off
ha elkuldod a kepet es megmondod milyenre meretezzem, akkor ebben tudok segiteni. talan akkor nem fogja oldalra huzni, ha a blog kozepso reszenek megfelelo az x meret.
on
kivancsi vagyok, mikor jon el az ido, amikor NY-MO es NY-SK is munkaerohiannyal fog kuszkodni. nincs mar ez olyan messze, az autoipar es a tobbi nagy gyar lassan-lassan felszippantja a dolgozni akaro es koltozni nem akaro munkavallalokat. ezutan jon a koltozni akaro resz, kesobb pedig meg messzebbrol kell majd "beszerezni" a munkaerot.

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.10.12. 14:29:21

500 pixelnel szelesebbet nem szeret.
es Taunus :)

es postadban az ujabb csemege.

wh_old (törölt) 2007.10.12. 16:47:32

beszélünk magyarúl is, írni már nem túdunk :)

Wyfli 2007.10.14. 17:19:04

kepfeltoltes.hu

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2007.10.16. 22:38:53

Ne haragudjatok meg, tót elnyomás alatt lévő testvéreim, de nézve felvidéki magyar netes fórumokat, borzalmas a helyesírásotok nektek is. Ennek nyilván sok oka van - pl. gondolom sokszor nincs megfelelő billentyűzet, elégtelen a magyaroktatás minősége, talán többet kell írnotok szlovákul a munkátok miatt stb. -, de ez akkor is súlyos probléma.

1punk 2007.10.16. 23:16:00

Nem kell rögtön összeesküvés-elméleteket gyártani, főképp a lustaság és az elgépelés a ludas (nekem is gyanús az az első mondatod :) )

Amúgy meg nem vagyunk elnyomva, de köszi az aggódást...

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.10.17. 08:32:10

Magister: Ami a blogbejegyzéseim minőségét illeti, időnként tényleg rájuk férne egy alapos átnézés.
A szlovák iskolában tanuló - tehát magyarul nem olvasó - magyarok helyesírása tényleg kritikán aluli. Egyébként hozzuk a magyar standardot.
süti beállítások módosítása