szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Girl Power

2007.09.25. 08:33 Sárvári János

Nagyon nem örülök neki, de ez az időszak tele van a szlovák politikusokról és közszereplőkről szóló bicskanyitogató hírekkel. Malina Hedvig sagája a múltkor ott maradt félbe, hogy az ország főügyésze, Dobroslav Trnka kijelentette, megvizsgálja az eljárás és a Hedvig elleni vádemelés körülményeit. Trnka némi kutakodás és az evidens bizonyítékok vizsgálata után hétfőn előjött a farbával: véleménye szerint bizony a rendőrök és az ügyészség is hibázott. Eddig a dolgok jó része.

Trnka sajnos mondott mást is. Szerinte ugyanis senkit sem kell felelősségre vonni az ügyben - a rendőrség és az ügyészség is egy zaklatott időszakban kapta meg az ügyet és nagy nyomás nehezedett rájuk. A morális tanulságot megpróbálom szöveghűen lefordítani: "Lehet, hogy professzionálisan nem tudták elvonatkoztatni magukat ettől, és szeretném, ha a jövőben ezt megtanulnák". Csak keményen, főügyész úr...

A rendőrség nyilvánvalóan óriási formai hibákat vétett az ügy kivizsgálásánál, fontos tanúvallomásokat hagytak figyelmen, a Hedvig javára szóló bizonyítékok érdekes módon eltűntek. Milyen érdekes, hogy a felelősök mégis sértetlenül úszhatják meg a kellemetlen ügyet.
Nagy nyomás alatt nem lehet jól dolgozni, na persze. Én is nagy nyomás alatt állok, ha a munkában be kell tartani mindenféle határidőket, a rendőrség és az ügyészség hanyag munkáját ez a körülmény nemhogy magyarázza, hanem kimondottan súlyosbítja. A lány ügyvédje már kijelentette, hogy felelősöket és vizsgálatot követel, a rendőrség, valamint a belügyminisztérium  pedig elővigyázatosan hallgatnak - és arra hivatkoznak, hogy a hivatalos vizsgálat még nem ért véget. Emlékeztetőül: mikor Hedvig bűnösségét kellett bebizonyítani, a televíziók kamerái előtt feszített egymás mellett a rendőrfőnök és a belügyminiszter. A vizsgálat akkor is tartott.

A rendszer szépen lassan összeomlik, de ne feledjük, Hedviget továbbra is hamis tanúzással vádolják.* Kitartás, reméljük már nem tart soká!

*- A legújabb fejlemények szerint Trnka lecserélte az ügyben eljárást folytatók csapatát. Nocsak, hát ez mi? És kivel egyeztetett? Hát a belügyminiszterrel (a kedves úriember a képen a "leleplező" sajtótájékoztatón éppen bizonygatja, hogy Hedvig hazudik).

15 komment

Címkék: közélet malina hedvig

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr5176195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stockar 2007.09.25. 10:39:41

"A szlovák törvényhozást fel kell oszlatni, a parlament épületét pedig lerombolni és behinteni sóval."
...

r1 2007.09.25. 15:16:47

Most hol van a két vezír? Most mér nem állnak ki ország világ elé, hogy "izé, ez nem jött össze, be kell vallanunk, hogy itt igenis szivatyuk a nem szlávokat, s aki ezt teszi nemhogy büntit, de még dícséretet is kap. Sőt, aki panaszkodni mer a bánámód ellen, azt megszivattyuk, ahogy csak bírjuk, vagy >>za Dunaj!

1punk 2007.09.25. 19:20:49

Nem csak a nem szlávokat szivatják... hanem mindenkit, orrba-szájba.

hattyú 2007.09.26. 07:24:12

Én bízok Trnkában :D mármint, hogy hozza a vele szemben támasztott követelésekre a megfelelő teljesítményt. Vagyis: amit a rendőrök, nyomozók elrontottak, mert nem voltak körültekintőek és nem értenek hozzá azt majd most Trnka eljárásai és parancsai beforrasztják és támadhatatlanul bizonyításra kerül, hogy Malina Hedvig megverte, összefirkálta saját magát, sőt talán még az is bebizonyosodik, hogy előtte megtámadta az állítólagos két kopasz fiatalembert, akik ezután elmenekültek, de valójában ott sem voltak, hiszen lásd felntebb: öntámadás történt. Szóval most majd ezt hibamentesen felfedik és bizonyítják 20000 oldalas jegyzőkönyvekkel és mindennel. Feketéket, spanyolokat és angolokat sem vernek Szlovákiában - mindig ők provokálják ugyanis a helyieket!! Mernek pl. táncolni vagy csajozni és az ilyen megengedhetetlen. Szlovákiában nincs faji indíttatású bűntény! Fogjátok már fel! :D

Leeloo 2007.09.28. 19:13:30

kedves hattyú, nem fogjuk fel, mert amit itt leírtál, az BAROMSÁG. nem 1989 előtt vagyunk,és bent vagyunk az EU-ban!!!!

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.09.28. 21:04:17

Leeloo: szerintem nem érzékelted az iróniát :)

Leeloo 2007.12.25. 00:26:05

Igen, ez az ügy nagyon vicces. És megéri rajta ironizálni.

Carrionstalker · http://www.presstige.sk 2008.02.20. 14:32:32

Leeloo, látom itt is próbálod osztani az eszet a magad kis naiv módján. Csak nehogy innen is kitegyenek, mint a bummról, meg a presstige-ről... :D
Ja, amúgy kiderítettük a személyazonosságod :D

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2008.02.21. 19:07:15

A személyeskedő fenyegetéseket máshol adjátok át egymásnak kérlek.

Carrionstalker · http://www.presstige.sk 2008.02.28. 17:37:39

Wáá, Isten ments, ez semmi olyami nem volt. Elnézést az esetlegesen félreérthető, kétélű fogalmazásért. Amúgy jó az oldal, főleg a híres emberek arcképcsarnokai :) Van bennük pár csemege...

Leeloo 2008.03.22. 20:40:18

engem nem tettek ki sehonnan, én mentem hagytan abba a fórumozást. bizonyos inetlligenciaszint alatti egyénekkel nem tudok beszélgetni. :-DDDD
2. nem titkolom, hogy ki vagyok, ha annyira bátor vagy, te miért álnéven írsz?? :-))

hunter 2008.03.23. 17:36:04

,,Leeloo, látom itt is próbálod osztani az eszet a magad kis naiv módján. Csak nehogy innen is kitegyenek, mint a bummról, meg a presstige-ről... :D
Ja, amúgy kiderítettük a személyazonosságod :D,,

Ha jól tudom a világháló arról híres, hogy mindenki elmondhatja a véleményét. Én nem csodálkoom Leeloon, hogy inkább kikerüli a presstige fórumát. Néhányszor beleolvastam de gyorsan el is húztam onnan. Egy jó tanács - az hogy újságot szerkesztetek még nem jelenti azt, hogy csak nektek lehet igazatok!
Elég szomorú ami Hedviggel történt. Számomra az is megdőbbentő volt, hozy a felvidélki ifjúsági szervezetek nem álltak ki mellette. Jugyik? Máig hallgat.

Carrionstalker · http://www.presstige.sk 2008.05.02. 02:17:08

Hát igen... Elég szomorú, de a JUGYIK meghalt, holott nem kellett volna neki...

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2008.05.05. 16:49:13

Nincs már Jugyik? Valami lényegesről nem tudok? :-O

Carrionstalker · http://www.presstige.sk 2008.05.29. 22:32:59

Papíron még létezik... De ki tudja, meddig...
süti beállítások módosítása