szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Bratyizás over

2007.09.10. 08:29 Sárvári János

Érdekes hírek érkeztek idén a Szülőföld Alap háza tájékáról. Egészen pontosan a médiára szánt támogatások elosztása adhat okot kétségekre - a támogatott sajtótermékek sorából "véletlenül" kihagyták az Új Szót és a Paramétert is. Az új szósok szelídebben, a paraméteresek pedig szokásukhoz híven mosdatlan szájjal kezdték szidni az elbírálók gyülekezetét, a népes társaságban - újabb meglepetés - egy MKP jelölt is ott osztotta a pénzt. A furcsa véletlenek hosszú sora ezzel nem ért véget, a jobboldali kötődésű felvidék.ma, valamint a szintén gyengén Durayhoz köthető bumm.sk csodák csodájára támogatáshoz jutott.

A sértődött kommentárok nem hatnak teljesen őszintének. "Elfogult politikusok osztják el a pénzt" - jelentik be a bombasztikus megállapítást az érintettek, azt azonban elfelejtik közölni, hogy már korábban is így zajlott a folyamat. Nemhiába savanyú a szőlő. Az előző MKP-vezetés regnálása idején az Új Szó (meg a Paraméter publicistái) látványosan tartózkodtak a kritikától. A Szülőföld Alapba akkor is beültek a politikai jelöltek, a pénzt elosztották, mindenki kapott a koncból és érdekes módon senki sem panaszkodott.

Az Új Szó az utóbbi hónapokban látványosan megváltoztatta az MKP ügyeivel kapcsolatos hangvételét. Elég szemmel követni az aktuális történéseket, hogy lássuk, nem egy végletekig szervilis sajtótermékkel van dolgunk. Az írásokon markánsan érződik a párt kritikája, ami jó és rossz is egyben. Lehetne és érdemes is azon vitatkozni, hogy az egyetlen felvidéki magyar napilapnak hogyan kell hozzáállnia az egyetlen felvidéki magyar párthoz, azt viszont illik tudatosítani, hogy a csatabárd kiásása bizonyos "kellemetlen következményeket" von maga után. Az MKP rátelepedett a szlovákiai magyar közélet minden szintjére - a párt emberei rengeteg helyen ott vannak és nagyon sok folyamatra vannak hatással. Például a pénzelosztásra. Egy ilyen közegben a sajtó háborúja a politikusok ellen bizony komoly következményekkel jár.

Szólj hozzá!

Címkék: média mkp

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr26161265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása