szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

A Duray- saga folytatódik

2007.08.29. 07:47 Sárvári János

A hétfő ismét Duray Miklós nagy napja volt. A szlovákiai magyar politikai élet egyik zombija sokadszorra is túlélte, hogy megszegte az előzőleg felálított játékszabályokat, ráadásul még azt a látszatot is keltette, hogy ő bizony dolgozik.

Hétfőn az MKP-nak volt egy elnökségi ülése - itt Duraynak számot kellett adnia arról, hogy a nyáron miért adta elő már megint a "Bugár és a csehszlovák titkosügynökök" szappanopera legújabb felvonását. Az érintett már korábban is előhúzta ezt a kártyát, de akkor "mindössze" bele akart rúgni a távozó, bukott pártelnökbe. Később megígérte, hogy hallgat - a fogadalma egészen addig tartott, amíg Csáky el nem ment nyári szabadságra és "véletlenül" ismét riporterek kérdezték meg erről a kényelmetlen ügyről.
A félrelépésnek aztán nem lett következménye, az elnökségben állítólag fel sem merült az engedetlen politikus szankcionálása. Duray viszont bocsánatot kért és megfogadta, hogy többet nem tesz ilyet. Már megint.

A másik érdekes Duray-hír, hogy végre-valahára a stratégiai tanács is ülésezett pénteken. Ez az az újonnan alakult szervezet, amelyet a nemzet Miklósának stratégiáért felelős alelnökként kellett összehoznia. A konkrét eredményekkel kapcsolatban az érintett egy interjúban nyilatkozott (méghozzá itt: http://bumm.sk/index.php?show=11556&sec=2), a szavak mögött ugyanakkor több érdekes tényre is fény derült.

Először is, Duray megállapította, hogy a tanácsba 19 személyt delegáltak a járásból, további negyvenet pedig saját belátásából hívhatott meg. Ismerve Duray preferenciáit és "nemzetmentő" tevékenységét ez a tanács aztán tényleg rendkívül pártatlanul és objektíven fogja kijelölni az MKP egésze által követendő útvonalat. Nagyvonalúan tekintsünk el attól a részletkérdéstől, hogy miként is fog majd együttműködni hatvan politikai jelölt egy szakmai (!) dokumentum elkészítésében.
Másodszor, Duray kijelentette, hogy a járási jelöltek közül néhányan még arra sem vették a fáradtságot, hogy elutasító válaszra méltassák. Ebből meg az következik, hogy a járások tökéletesen inkompetens és érdektelen kirakatembereket jelöltek a posztra. Ha valaki még mindig hisz a járási jelöltek szakképzettségében, akkor a jelenség magyarázata, hogy egy részük zsigerből utálja a stratégiáért felelős alelnököt. Egyik lehetőség sem valami szívderítő, ennyit a készülő tervekről. Duray mindenesetre érdekes helyzetben van - politikusi pályafutása alatt most először kell produkálnia valami kézzelfoghatót. Még akkor is, ha az a produkció mindössze egy néhány tíz oldalas jelentés. Meglátjuk, hogy miként birkózik majd meg az egetrengető feladattal.

1 komment

Címkék: mkp magyar nyomorúság duray

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr65150892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.08.29. 21:51:57

Mindent a maga helyén és értékén - az időben. mert azt már tudja a legostobább magyar is: támadni, rágni!
süti beállítások módosítása