szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Március 31. - visszaszámlálás

2007.03.12. 09:33 Sárvári János

Az MKP közgyűlésének időpontja, elnökválasztással egybekötve. A pártot mindeddig Bugár Béla irányitotta, de az utóbbi időben fáradtságra, kimerültségre hivatkozva a visszavonulásának lehetőségét pedzegette. Na persze nem ment volna messzire, az elnökség mezei tagjává válni még mindig nem jelent politikai bukást. Most persze, a megszokott forgatókönyv szerint újra ott tartunk, hogy a nagybetűs Béla ismét elnökjelölt.
Tipikus kirakatarc, találó megjegyzéseit, sajátos természetét még a szlovákok is komálják. Az ironikus viszont, hogy egyre kevesebb magyar. Bugár a belső hatalmi harcokba is csak immel-ámmal avatkozott bele, ezért az egyes párton belüli érdekcsoportok jobb jelöltet is el tudnának képzelni a funkcióba. Ellenjelöltből pedig egyelőre fél darab van - Csáky Pál.
Csáky Bugár örökös MKDM-es szekundánsa volt és még most sem tudni, hogy kilép-e a pártvezér árnyékából. Az eddigi választásokból egyet bukott, egy másikon pedig -a kudarcon okulva - el sem indult. A riválist egyelőre "csak" az érsekújvári járási küldöttség javasolta a funkcióba. Az tény, hogy Csáky az MKP második legismertebb arca (illetve harmadik a szalonképtelen Duray után, de ezt a témát vesézzük ki máskor), bár a miniszterelnökhelyettesi poszton az utóbbi négy évben alulteljesitett. Most talán lenne esélye megszorongatni a Bélát - a kérdés csak az, hogy akarja-e? Ráadásul az új elnök aligha változtatna valamit is az MKP politikáján.

A későbbi fejleményekhez még visszatérünk.

Szólj hozzá!

Címkék: politika mkp bugár csáky

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr145608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása