szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Emkápés, netán hidas-e vagy?

2009.09.28. 08:18 Sárvári János

Először úgy tűnt, hogy a pluralizálódó szlovákiai magyar pártrendszer jó hatással lesz a politikára és a kulcsfontosságú kérdések megvitatására is. Rengeteg olyan kisebbségi téma van, amely többféle nézőpontból látható, a felvidéki magyarságot érintő kérdésekre nem csak egy válasz létezik. Most viszont úgy látszik, hogy a kicsinyes személyes viszálykodáson nem csak a szavazók, hanem kevés kivétellel a publicisták sem tudtak felülemelkedni.

Tételezzünk fel egy, a közügyek iránt aktívan érdeklődő szlovákiai magyart, aki szeretné megtudni, a vallott elveket tekintve pontosan miben is különbözik egymástól az MKP és a Híd. A médiából soha nem fog neki sikerülni, mivel mindezidáig egyetlen platform sem vette a fáradtságot arra, hogy korrekt és felelősségteljes összehasonlítást végezzen a témában. Helyette a nyilvánosság kapott személyeskedést, vad összeesküvés-elméleteket és politológiai elemzések látszatát keltő fantáziálást.

Mikor Berényi József nyilatkozik (meglepően) okosakat, kórusban esnek neki a paraméter személyeskedő publicistái, Csáky Pál személyes sértődöttségből fizetett hirdetésekben sulykolja a maga igazát az Új Szóban, miközben a lap szerkesztői látványosan ignorálják az értelmes megnyilvánulásait is. A Híd normálisabb és megfontolandó kezdeményezései nem válnak a közbeszéd tárgyává, helyette az "alternatív" média suttogó propagandát folytat.

A szabad verseny megjelenése sajnos nem hozta magával a közügyekről szóló párbeszéd feljavulását. Helyette csak tovább silányodott a kommunikáció. Hosszú idő után ismét van értelme miértekről és hogyanokról beszélni. Bugározás és csákyzás, vágóhidazás, milliomospártozás, fasisztázás, kommunistázás, durayozás, smerezés, libsizés, nacionalistázás helyett legyen szó arról, ami a lényeg. Ismét gondolkozásra kényszerültek a politikusaink - használjuk ezt ki!

6 komment

Címkék: közélet híd mkp

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr651411861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2009.10.01. 14:06:06

"Emkápés, netán hidas-e vagy?"

Más párt fel sem merülhet?
Normális szlovák párt, mint pl. a SaS?
Amúgy nekem a Most szimpibb, mint az MKP

Nyaligátor · http://autostat.hu/technikai-szotar 2009.10.09. 16:12:30

@Jobb híján MDF-es:
De ezek a híresek, ezeknek van pénzük, stb.
Olyan ez, mint a showbiz. ha nyomnak, te nyersz. Egyébként soha.

alibabaesanegyvenhattyu · http://autostat.hu/markakereskedesek-szervizek 2009.10.22. 14:39:11

@Nyaligátor: Az egész kampány elég nagy részben a körítésen áll vagy bukik, ezért én igyekszem a szemfényvesztés mögé nézni.

HUNited 2009.12.22. 14:31:16

Üdv.

Arra gondoltam, hogy létre kéne hozni egy összetett nemzeti portált, ami nemcsak hírekkel szolgál, hanem ezen kívül lenne pl. fórum, település információ, horoszkóp, zene részleg(pl. Kerecsen, Ghymes), híres felvidékiek, apróhirdetés, társkereső vagy közösségi oldal(közösségi oldalon videó és kép megosztás stb.), történelmi írások, rendezvénynaptár, link gyűjtemény, csevegő stb. stb. A fantáziánkra van bízva, hogy mit hozunk ki belőle. A lényeg, hogy szerintem szükség lenne rá, hogy az interneten is legyen egy olyan oldal, amit minden nap megnéz Dél-Felvidék, hiszen összetartja a magyar közösséget...

Írjatok a justice4hun@freemail.hu címre, ha szeretnétek szerkesztők lenni!

Felvidék Portál · http://felvidek.lapunk.hu 2009.12.27. 20:11:24

A Felvidék Portál elindult: www.felvidek.lapunk.hu

Írj az info.felvidek@gmail.com címre, ha te is szeretnél szerkesztő lenni!

2002 2010.02.15. 23:42:13

egyik se, én a kalóz pártra szavazok
süti beállítások módosítása