szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Elkezdődik a békés rezisztencia

2007.09.13. 08:01 Sárvári János

Nem tehetek róla, néha muszáj megspórolnom a napi munkát. Következik az eredeti, hamisítatlan szöveg.

"Emigrációs DFÖT- Megalakult és egyenlőre titokban tartja tagságának névsorát az Emigrációban működő DFÖT! Az elnyomó és megszálló hatalom ellen kíván küzdeni, amely visszaél hatalmával és a dél-fölvidéki nép ellen követ el visszaéléseket.... Az első bűne a hatalomnak, hogy nem engedélyezte a DFÖT, ezért a külföldi emigrációban élő EU tagállamokban élő tagjai nyilatkozatot fogadtak el és tiltakoznak békés módon a szlovák hatóságok törvénysértéseivel szemben és mivelhogy a politikai hatalom alatti nyomásra a szlovák bíróságoktól nem várható igazságos ítélet és bejegyzés sem, ezért megalakul az Emigrációs DFÖT.

Működését tekintve a békés rezisztenciára helyezi a hangsúlyt és a figyelemfelkeltésre, hogy Szlovákiában nem működik jogállamiság, mert a Szlovákiában élő dél-fölvidéki magyar népet elnyomják és nem ismerik el államalkotó népként....
A jogállamiság szempontjából az MKP is nyomás alatt van és a Benesi- dekrétumokhoz konkrétan a német és magyar nép jogfosztásának folytatása a 3. évezredben elfogadhatatlan és a magyarok kárpótlása nélkül nem lesz politikai megoldás...
Szlovákiában ma a több száz éve együtt élő népeket nem ismerik el államalkotó népnek így a magyarokat , a németeket, a romákat és ruszinokat sem.
A dél-fölvidéki terület népét sem ismerik el népként, amelyet 1919 utántól megszállva tartanak a cseh-szlovák hatóságok , majd 1993 óta a szlovák hatóságok , és önrendelkezési jogban korlátozzák az itt élő dél-fölvidéki különböző nyelvű népet, amely különböző ajkú emberekből áll!
A dél-fölvidéki nép a Hodza-Bartha féle etnikai határt tekinti továbbra is Szlovákia jogos határának északon, délen pedig a mai magyarországi határokat, az itt élő terület népe saját különleges nép, amelynek korlátozzák jogait.
Az Emigrációs DFÖT kormány létrehozását tervezi a dél-fölvidéki nép számára, amelyben a dél-fölvidéki választott politikusokon kívül a Dél-Fölvidéki Parlament tagjainak hívja és a kormánya Emigrációs, mindaddig amíg rendes választott parlament nem alakul szabadon Dél-Fölvidéken.
Saját Hírügynökség a Dél-Fölvidéki Hírügynökség létrehozását tervezi, amely elektronikus sajtó formájában kiadatik....

Tagjai emigrációja miatt névtelenül kíván működni és tárgyalni egy jövendőbeli politikai rendezésről az EU és más államokkal.
Egyenlőre tartja magát a DFÖT által elfogadott államon belüli önrendelkezés elveihez, de a jövőben, amennyiben a DFÖT nem lesz bejegyezve Szlovákiában fölül kívánja vizsgálni ezt az álláspontját, hiszen a békés megoldásra 2 félnek kell lennie, hogy hosszú távon az itteni népnek joga van népszavazás útján dönteni a teljes elszakadásról is ez is természetes.
Ezennel elkezdődik Szlovákia és Dél-Fölvidék között a békés rezisztencia, amely ki kívánja vívni az államon belüli önrendelkezést a terület számára.
Fölhívjuk Dél-Fölvidék lakosságát, hogy ne hagyja magát megfélemlíteni a szlovák hatóságoktól saját hazájában és Dél-Fölvidék él és létezik. Nem mond le az önrendelkezés jogáról, ezt tudtul adjuk országnak és világnak!
forrás: nemzetidal (commora.hu)"

4 komment

Címkék: autonómia magyar nyomorúság

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr69164001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zselex · http://zsele.blog.hu/ 2007.09.13. 14:25:54

teúristen! ezt tutira egy kiscsoportos szövegezte...

szivesen tennék egy próbát, és megkérdem a dél-fölvidéki népet, hogy tudja-e mi az a barta-hodzsa paktum

seboka 2007.09.14. 11:59:16

azt tudjuk. de kerlek ne sertsd meg a kiscsoportosokat. ;)

bbandee 2007.09.14. 13:13:42

beteg. teljesen beteg.

á 2007.10.04. 22:18:21

ennek má' pízszaga is van....

Tisztelt barátaim
a honlap anyagi fedezet híján megszünik, ha a megadott időpontig nem tudjuk befizetni a működéshez szükséges összeget.
2007.10.24-ig.
Sajnos önerőből már képtelenek vagyunk a honlapot üzemeltetni, fenntartani.
Köszönjük szépen Olvasóink eddigi türelmét és megértését.
Bósza János


Egy kedves adakozó kérésére megadunk egy bankszámlát.
Ha úgy gondolja, hogy segíteni akar azt névvel vagy névtelenül megteheti erre a számlára:
IBAN: SK38 7500 0000 0040 0201 4789
BIC: CEKOSKBX
č.ú.: 4002014789/7500 ČSOB
minden hónap végén a honlapunkon névtelenül (szó)feltüntetjük az adokozók listáját, a főoldal aljáról küldhet üzenetet, hogy milyen "szó (név,szám,jelszó,stb)" alatt küldte támogatási összegét, hogy a honlapunkon vissza tudjuk igazolni,
előre is köszönjük. C.A.

Még 21 napig elérhetőek vagyunk
Ha az igéretek valósággá válnak, talán a honlapunk tovább fog élni és kűzdeni a dél-fölvidéki autonómiáért
süti beállítások módosítása