szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Marhulás

2007.11.26. 08:37 Sárvári János

Várakozásaimmal ellentétben mégsem csitultak el a földfusizással kapcsolatos botrány hullámai, Robert Fico végül leváltotta Miroslav Jureňa mezőgazdasági minisztert. De hogyan... A HZDS (Jureňa pártja) és a kormányfő összekülönbözött, a kormányfő határozott fellépésének viszont lesz még következménye. Egy bosszúvágyó koalíciós partnerrel kormányozni bizony egy smeres miniszter számára sem életbiztosítás.

Jureňa egyébként rengeteg vidám pillanatról gondoskodott a tévézők és netezők számára, a bejelentésre ugyanis stílszerűen egy istállóban tartott sajtókonferenciával válaszolt - üvöltözött, vádolt és asztalt vert. A rövid, két perces kis összefoglaló szlovák tudás nélkül is élvezhető.




UPDATE:
Az egész témát az előzményekkel együtt szépen részletesen kivesézték itt:

A miniszter megy?

A miniszter tényleg megy?

A miniszter megy!
A miniszter beszél

1 komment

Címkék: korrupció szlovák valóság hzds

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr79241692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hattyú 2007.11.26. 14:54:17

Szlovák politikai kultúra. Ez megszokott stílus. Slota, Meciar sem különb, ugyebár. Ez annyira nem volt vicces, legalábbis én nem tudok nevetni egy ilyen szánalmas emberen, mint aki a videón látszik. Szerintem semmi extra, bár annak aki nem érti és nem ismeri a történetet annak biztosan vicces lesz a videó. :)
süti beállítások módosítása