szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

A jedi visszatér?

2007.11.09. 08:39 Sárvári János

Réges-régen egy messzi- messzi galaxisban...

... a gondok akkor kezdődtek, mikor az eredeti felkelést irányító öreg jedi elment nyugdíjba. Távozásának pontos körülményei homályban maradtak. A tanács talán azért válthatta le a jedit és kergette el a támogatóit, mert hataloméhes erőhasználók egy csoportja követelte magának a zsíros állást. Persze az is elképzelhető, hogy a méltóságban megőszült jedimester és a padawanok egyszerűen csak a kelleténél több kreditet sikkasztottak az egyházi pénztárból. Az igazi okot sosem fogjuk már megtudni.

A hatalomra került új jedinemzedék furcsa, rég elfeledett ellentéteket élesztett fel a háborúskodásba már rég belefáradt, megcsontosodott Birodalomban. A birodalmi bürokraták azt még csak-csak elnézték volna, hogy az új nemzedék a jediöntudat megerősítését tekintette a legfőbb céljának. A cérna akkor szakadt el, mikor az új mester nyilvánosan is jóvátételt követelt a Halálcsillag által megsemmisített bolygók lakóinak.
Ez a tény éppen eléggé nagy port kavart fel a Birodalomban, az illetékeseket és az egyszerű birodalmi polgárokat pedig eléggé kényelmetlenül érintette. Az utóbbi időben nagy sikereket könyvelhettek el a jedik integrálása terén - törvényekkel sikerült minimálisra korlátozni az erőhasználatot és megkurtították a jediakadémiák számát is. Általánosan elterjedtté vált az a nézet, hogy egy jedi üljön csak a fenekén és legfeljebb otthon gyakorolja az erőt. Esetleg vegyen el egy birodalmi menyecskét.  A Halálcsillaghoz közeli bolygók egyébként is felrobbantották magukat - az igazi háborús bűnösöket a felkelő pilóták között kell keresni, akik berepültek a kulcsfontosságú gazdasági objektumba és fotontorpedót dobtak a szellőzőaknába.

A kilátástalannak tűnő helyzetben új, reménykeltő hír érkezett - talán visszatér az öreg jedi, hogy visszaállítsa a nyugalmas béke korát és megregulázza a lázadozó rendbontókat. Azt rebesgetik, az öreg jedi tekintélyével és mentális befolyásásával állítja vissza a hajdanvolt akadémiákat. Akkor pedig ismét beköszönt a béke és igazságosság aranykora. Jöjjön hát az ő története - a következő pár hónapban.

Háttérlinkek:
Bugár Béla a hibás
Csáky Pál a hibás

3 komment

Címkék: mkp fikció reakció

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr33222478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seboka 2007.11.09. 13:11:42

leborulos smiley miert nincs? ;)
ja, egyaltalan nincsenek smileyk... :D

...varom a folytatast...

polak · http://bumm.sk/blog/poli 2007.11.09. 14:17:36

Gratula, szép párhuzam.
süti beállítások módosítása