szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Mégiscsak alkot a honi ifjúság

2007.08.15. 08:36 Sárvári János

Éljen az interaktivitás. Mint arra az ICS-s topikban felhívták a figyelmemet, az MKP Via Nova Ifjúsági Csoport él, virul és rosszindulatú állításaimmal szemben igenis, szervezkedik.

A közelmúltban egészen pontosan három fontosabb esemény történt, érdemes ezeket egyenként is szemügyre venni.

Nagy Péter, a szervezet régi-új elnöke a fideszesekkel egyeztetett egy bálványosi szabadegyetemhez fogható rendezvény ügyében. A kezdeményezésről részleteket még nem tudni, de a jövőben - talán - végre Szlovákiának is lesz saját értelmiségi tábora, nagyon ráférne már a fiatalokra. Pesszimizmusom mégis azt sugallja, hogy a helyi viszonyokhoz "méltóan" sosem válik majd tömegrendezvénnyé a felvidéki Tusványos. Aztán meg ki tudja, először is ténylegesen meg kell szervezni.
Az Ifjúsági csoport aktivistái közül néhányan bebarangolták a Börzsönyt a hónap végén, majd tettek egy rövid kitérőt a közeli, kemencei fürdőbe. Mindig öröm látni, hogy fitt, egészséges fiatalságot nevelünk.
Az MKP ICS harmadik dobásaként néhányan megtisztították a Holt- Vág torkolatát. Öntudatos környezetvédőként csak bólogatni tudok elismerően, csak éppen láttam a rendezvényről készített riportot a bumm.sk hírportálon, ahol hat fiatalember integetett optimistán a kamerába (a véletlen folytán az egyik aktivista a bumm tulajdonosa, ehüm, ehüm). Kicsit más kérdés, hogy egy blogbejegyzés szerint a derék, önzetlen szervezők össze tudtak veszni még azon is, ki szerepel majd a hírekben az akcióval kapcsolatban. Bővebben itt:

http://korkep.blogspot.com/2007/08/kis-css-szemtdomb.html

(Szerencsére egyre csak szaporodnak a felvidéki tematikájú blogok, lehet neki örülni.)

A végére már csak egy megjegyzés maradt: az egyszeri olvasó könnyen hihetné, hogy egy politikai párt ifjúsági szervezete foglalkozik politikával is, nem csak szabadidős programokkal, nem?

5 komment

Címkék: politika közélet mkp

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr75138716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parkanyer · http://parkanyer.blogspot.com 2007.08.17. 18:00:01

Hat en valahogy utgy latom, de lehet, hogy tevedek, hogy az ICSnek eleg szuk a mozgastere a parton belul, az oregek nem engedik oket kibontakozni: ezert mennek inkabb a Borzsonybe meg medret tisztitani.Volt egy interju az elnokukkel, aki foleg azt fejtegette, hogy milyen belso partszabalyvaltozasokat kene keresztulvinni, hogy az ICS "full-time" legyen az mkp-n belul.

Szerintem az emkape vezetese es kozepmanagementje egyatalan nem gondolja komolyan a fiatalitast es ez messze frusztralo lesz az ics tagjainak, meg a tobbi fiatalnak is, aki erdeklodne az aktiv politizalas irant.

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.08.20. 08:30:54

Ebben van igazság, az öregeknek púp a hátukra a kezdeményezés és a legszívesebben fenntartanák a status quot. A fő gond mégis abban rejlik, hogy - szerintem - a fiatal politikusok meg a reménybeli fiatal politikusok sem ütik meg a tőlük elvárható szintet és már most kötődnek egy - két képviselőhöz.
Robbantani a politikában nem kell az ICS-n keresztül, van rá sokkal jobb módszer is (mint azt Gál Gábor példája mutatja). Lassan rájön erre mindenki és akkor másként fognak próbálkozni.

Parkanyer · http://parkanyer.blogspot.com 2007.08.21. 07:40:37

Egyetértek: az oldtimerek makacssága mellett nem elégséges az ICS elánja sem, hogy szakítsanak egy nagyot: mégha a tagoknál megvan erre a potenciál, ahogy írod.

Ezt a Gál Gábort kifejthetnád bővebben, én nem ismerem a példáját, a blogs arcképcsarnokodba is biztos elférne egy pozitív példa is:)))

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.08.21. 09:39:02

Nem biztos, hogy Gál Gábor pozitív példa... sajnos...

parkanyer · http://parkanyer.blogspot.com 2007.08.22. 06:25:12

aha, ertem. semmi sem rozsaszin.
süti beállítások módosítása