szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

A leggyengébb láncszem

2007.08.06. 09:06 Sárvári János

Elöljáróban csak annyit: a miniszterelnökünk egy érdekes figura, akit remélem elsőként fog falhoz állítani a forradalom.

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a kormánykoalíció leggyengébb láncszeme Štefan Harabin. Az igazságügyi miniszter nem sokkal funkcióba lépése után meg akarta szüntetni a Speciális Bíróságot (az egyetlen szervet, ami ténylegesen is tehetne valamit a korrupció és a maffia ellen), jogtalanul visszahívta az Eurojust főnökét, ráadásul miniszteri szolgálati kocsiját odaadta a családtagjainak belső használatra, autózzanak csak kedvükre.

Jelentem, Harabinnál van nagyobb baklövése is a kormánynak, a miniszterek közé nem kellett volna beválasztani szimbolikusan egy nőt is (ez az érthetetlen jelenség egyébként Közép- Európa válasza a nemek egyenlőségére). Viera Tomanová szociális miniszter már korábban is megmutatta a benne rejlő lehetőségeket. Funkcióba lépése idején fogalma sem volt a szociális rendszer fő problémáiról, pár hónappal később pedig maga után kocsikáztatta szolgálati autóját Portugáliába.

Pár napja sokkal kínosabb üggyel kapcsolatban merült fel Tomanová neve - a miniszterasszony kétmillió koronás dotációt ítélt meg korábbi munkahelyének, a Privilégium névre hallgató luxusszolgáltató központnak. Ez a lépés magában legfeljebb erkölcstelen lehet, a bibi abban rejlik, hogy a cég tizenhétmillió koronával tartozik a Szociális Biztosítónak.

Nehéz ügy - mondanák egyesek. Tomanová úgy tűnik, mégis a helyén maradhat - elsősorban azért, mert Robert Ficónak nincs gerince. A kormányfő főként azért érezheti magát kínosan, mert egy korábbi szociális miniszter hasonló ügyben távozott posztjáról. Az ellenzék akkori vezére kijelentette, hogy az ő kormánya idején ilyen csúnya dolog nem történhet meg, illetve ha igen, a vétkes repül. Az ellenzék akkori vezérét a körülmények érdekes összejátszása folytán Robert Ficónak hívták.

A kormányfő a hétvégén gondolt egyet és tartott egy bombasztikus sajtótájékoztatót, ahol kijelentette, az egész incidens csak a gonosz újságírók műve, őket pedig a magánnyugdíjpénztárak tartják a markukban. Az egész médiát halálos szorításban ölelik körül a kapitalista pénzemberek kérem, itt a legújabb lobbiszövetség.

u.i.: A miniszterelnök a sajtótájékoztatón bemutatott még egy remekbe szabott videót is, amit sajnos még nem jöttem rá, hogy tudnék belinkelni, ráadásul a Tomanová botrányhoz nincs is szigorúan köze... de ezt majd később.

További megjegyzés: A képeket Rado Baťo Trendes blogjából vettem, természetesen nem állítom, hogy Tomanová lenne E.T. Ezt a miniszterasszony erkölcsi kvalitásai is kizárják.

2 komment

Címkék: politika fico szlovák valóság

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr12133299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

e1 · http://beszoltam.hu 2007.08.07. 18:25:53

Meglep ez még valakit ebben az országban?

paulus001 · http://felvidek.blog.hu 2007.08.07. 21:20:51

Hát igen. Lopni, csalni hazudni tudni kell. Lényegében elég amatőrök, ha bezzeg "profik" lettek volna, na de hagyjuk. Ki szelet vet.....
süti beállítások módosítása