szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Szolgálati közlemény

2007.08.03. 08:35 Sárvári János

Nem sok ilyen bejegyzés lesz a jövőben, de muszáj kicsit reflektálnom a tegnapi napra, meg szót ejteni a továbbiakról.

A szlovenszkóblog csütörtökön csaknem háromszor annyi találatot kapott, mint eddig összesen (a klikkelések száma elérte a kétezret), és ez megdöbbentett. Egyrészt bebizonyosodott, hogy az index főoldalára kerülni tényleg sokat lendít a blogokon (látatlanban is köszönöm a szerkesztőknek), másrészt meg a felvidéki internetes közösségek is felfedezték maguknak ezt a helyet. Törvényszerű volt, hogy ez egyszer megtörténik.

A blogomat két céllal indítottam: egyrészt szeretném csökkenteni azt az általános érdektelenséget meg ismerethiányt, ami a felvidéket övezi, másrészt meg jóleső érzés megírni a szubjektív véleményem néhány jelenségről. Ehhez a két ponthoz továbbra is tartani fogom magam, de talán fontosabbnak tartom az első célkitűzést - ehhez szükségem van némi feedbackre is, nyugodtan írjátok meg kommentbe, ha valamilyen témakör érdekelne titeket. Ami még a privát vesszőparipáimat illeti, aktív fociszurkoló vagyok, meg néha- néha egy koncerten is megjelenek, úgyhogy lesznek még itt ilyesféle beszámolók is.

Az indexhez kapcsolódó megjegyzés, hogy egyre több és színvonalasabb cikk jelenik meg Szlovákiáról, ami nagyon helyes. Lehet, hogy ez a formálódó blog adott egy impulzust a cikkíróknak, ennek csak örülni tudok (mindenkinek ajánlom például a friss gaburás bejegyzést. Ehhez nem tudok például semmilyen többletinformációt hozzáfűzni és nagyon érdekes: http://index.hu/politika/kulfold/gabrua536737/).

Örvendetes, hogy egyre több felvidéki kezd önállóan bloggolni (meg már voltak páran előttem is). Ezekből az oldalakból megpróbálok minél többet összegyűjteni, aki másra is kíváncsi, vagy a véleményemmel nem ért egyet, annak nyugodt szívvel ajánlom a blogokat. Néhány szerzőt névről ismerek, néhányat nem, de a bejegyzéseik megérik, hogy elolvassák őket. Aki meg írogat, és felvidéki, az igazán jelentkezhetne - hadd gyűjtsem össze minél több értelmes, gondolkodó sorstárs blogját.

Azt hiszem, kezdetnek ennyi, ma még megpróbálok felrakni egy "normális" bejegyzést is.

4 komment

Címkék: szubjektív

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr6131239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jalso · http://jalso.com 2007.08.03. 13:55:39

most talaltam a blogod, az aktiv munkakerulest gyakoroltam epp, a blog.hu-t olvasgatva, azt hiszem gyakrabban fogok ide visszanezni. Kitartast a munkahoz.

En is regisztraltam az utobbi idoben, hogy egesz melyrehatoan foglalkozik az index a felvideki ugyekkel, de sokszor erzem a hireken azt a \"tavoli nezopontot\", amely neha olyan valosagtol elrugaszkodottnak tunik. Mintha csak a szlovak hireket forditana valaki, s gyurna azokat egy cikkbe... hianyzik az a szelesebb latokor amit talan egy felvideki tudna csak hozzatenni.
Peldaul a Hedvig ugyeben ahogy jottek az indexen egyre optimistabb hirek \"megvan az uj tanu\", \"elismerte a packa, hogy megis megtortent\" stb. A valojaban itt szlovakiaban meg nem igazan tortenik semmi mervado, csak megy a szarkeveres, meg a maszatolas. Elorelepes szinte semmi...vagy minimum egy nagysagrenddel kevesebb az optimizmus mint ami az index cikkbol sugarzik.

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.08.03. 15:05:07

ohh latom megjelentem oldalt a linkeken. koszi, ha magam is rajottem hogy kell, azt a szekciomat en is boviteni fogom.

de ajanlom figyelmedbe a www.nyulnyom.com blogoldalat, ami ugyan kevesbe epiti az aktualis tarsadalmi gondokat, de egy kellemes tukre egy retegnek, barati kornek es a vilag furcsasagainak.

e1 · http://beszoltam.hu 2007.08.04. 02:51:16

Most már csak azt találjátok ki, hogy az én blogom miként kerülhetne fel az index főoldalára, mert ahogy elnézem a tegnapi statisztikát, akkor még picit messze vagyok a fent leírt számoktól.. :-)
süti beállítások módosítása