szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

"Hősök" csarnoka: Barak László

2007.07.23. 07:34 Sárvári János

Érdemes figyelemmel követni, hogy mit tesz a rendszerváltás a nehéz emberekkel. Néhányuk beilleszkedik és dörzsölt, vagy éppen bukott vállalkozók lesznek. Van, aki visszasírja a kommunizmust, sőt, akadnak, akik inkább külföldre mennek egy marék dollárért.

...és vannak, akik liberális újságírónak képzelik magukat.

A szlovákiai magyar társadalom egyik nagy rejtélye, hogy miként tudott írói és újságírói karriert befutni Barak László. Barak a felvidéki magyar közösség válasza Tóta W. Árpádra, csak éppen negyedannyira sem vicces és többszörösen irritáló. A liberálisnak nevezett modern újságírás kiskánonjából Barak agyába csak néhány foszlány jutott el. Például, hogy legyünk vulgárisak, meg többé- kevésbé szellemesen próbáljuk meg sértegetni a Zellenséget. Sajnálatos módon a kötelező útmutatásból figyelmen kívül hagyott néhány, nem kevésbé lényeges pontot. Például, hogy létezik egyfajta újságírói etika és egy cikknek nem árt meg, ha az írója logikus érvekkel próbálja meggyőzni az olvasót.

Persze mindez még nem lenne baj, vannak ilyen emberek a világon. Az igazi probléma nem Barak személyiségében rejlik, hanem abban, hogy hagyják őt publikálni. Méghozzá veretes ökörségeket, az Új Szó, a legnagyobb szlovákiai magyar napilap hasábjain. Meg saját lapja is van (a Csallóköz). Meg blogja.

Miben rejlik Barak titka? Jó helyen volt jó időben, ráadásul rengeteg befolyásos barátja van a "régi liberálisok" között (nem, az én olvasatomban a liberális nem szitokszó. De a kifejezést túl sokan és túl sokféleképpen sajátították ki érdemtelenül. A magát liberálisnak deklaráló szlovákiai magyar közösség megfelelője "közvetlenül a rendszerváltás után a többségi nemzettel együtt privatizáló banda"). Majd ha találkozok néhány Barak- örökzölddel, azt közlom mindenki okulására. Gyerekek, ha hasonló ambícióitok vannak, menjetek inkább péknek...

A ráadás,

avagy a Katarzis helyett

ROHADJAK MEG, HA VALAHA IS ESZEMBE JUTNA MEGPÁLYÁZNI A CSEMADOK ORSZÁGOS ELNÖKI POSZTJÁT!

 

Befejezés

Ennyi.

(Barak László: Miről beszélnék én Gombaszögön? - vázlat, megjelent az Új Szóban, 2007.7.14.)

 

13 komment

Címkék: közélet magyar nyomorúság barak

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr1118903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.25. 21:46:09

Szervusz, Szlovenszkó,

Szakmai érdeklődésből (nagy sikerű Tóta W. Árpád fan klubot futtatunk) beleolvastam Barak Lászlóba, de nem találtam parodizálni valót. :-(

Pedig úgy fentem a fogam egy újabb Árpira ...

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.07.28. 00:19:51

Barak egy nagyon gyenge Tota wannabe, de nem a kettejuk kozotti feltuno hasonlosagra akartam kilyukadni. Az index kirakta a cikket a fooldalra es kicsit tulhypeolta a mondatot :)

hattyú 2007.07.30. 16:54:48

Szia Szlovenszkó,

én nem tudom, hogy miképpen jutottál erre a pocskondiázó színvonalra csak sajnálni tudlak.

Barak Lászlónak nyilván vannak hibái és gyakorta ír hirtelen felindulásból ez valóban eredményez olyan írásokat, melyekről lehetne vitatkozni, azonban még mindig ő az egyik leghitelesebb szlovákiai magyar publicista. Az írásod iszonyat primitív, igazából kritikára sem méltó, leginkább mocskolódás.

És igen:

"ROHADJAK MEG, HA VALAHA IS ESZEMBE JUTNA MEGPÁLYÁZNI A CSEMADOK ORSZÁGOS ELNÖKI POSZTJÁT!"

...aki picit is tisztában van a Csemadokkal vagy a felvidéki helyzet rothadásával az egyet tud érteni, még akkor is ha durva.

Üdítő szín Barak, nagyon is szükség van rá Felvidéken, bár nem tudom, hogy Te felvidéki vagy-e, (én igen) úgyhogy remélem jogosan kritizáltam a "mélységeidet".


szia! és további szép mocskolódást!

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.07.30. 19:03:40

Ó, a felvidéki helyzet bizony rothadt. Veled ellentétben viszont nem hiszem, hogy Barak világítótorony a sötétségben, értékeld át a frontvonalakat (mondjuk töröld el)!
A Csemadok züllése külön bejegyzést érdemel, vicces viszont, hogy Barak bekapcsolva hagyta a Caps Lockot (ami egyébként kiabálást jelent és a tizenegy éves suhancok kedvenc érveléstechnikája a neten).
Szia!

dr.bubocska 2007.08.02. 13:04:27

hat, az irasodon nem csodalkozom, ugyanis azt szoktak mondani, hogy Barakot vagy csak szeretni, vagy csak utalni lehet. az irasodbol egyertelmuen kitunik, hogy te a masodik csoportba tartozol. ugyanis a te irasodbol is ugyanaz hianyzik, mint amit szamonkersz Baraktol, a logikus ervek. tamaszd ala ervekkel pl. minden mondanivalod (A szlovákiai magyar társadalom egyik nagy rejtélye, hogy miként tudott írói és újságírói karriert befutni Barak László.), mert maskulonben sajnos agyonvered sajat kritikad. Es ez egyaltalan nem csak erre az irasodra ervenyes. A blogod egyebkent nagyon jo, csak legy pontosabb, ha mar ilyen heavy temakban mondasz velemenyt

orfeusz 2007.08.08. 14:22:12

Sárvári pajtás,
szives figyelmedbe, amint olvásóid figyelmébe is,
ajánlom az alábbi linket:

www.parameter.sk/paramagyar

ha nem vagy fafej, talán árnyaltabb véleményre ösztönöz a barak-témában

Dr. Minorka 2007.08.08. 16:09:25

Akkor én vagyok fafej, mert elmerülve az orfeusz adta mélységekbe kiderül, hogy Sárvári Jánosnak nagyon igaza van.

orfeusz 2007.08.08. 23:04:52

Dottore,
talán ha kifejetnéd sommás ítéleted okát.
Vagy ez itt egy olyan hely, ahol pofa szerint szokás fanyalogni? Netán pártalapon?
Akkor agyő. Olvassátok egymást.

risi 2007.09.21. 11:40:12

"ő az egyik leghitelesebb szlovákiai magyar publicista."


Hahahahah, bakker ekkora hazugsagot is regen olvastam mar. A pasi egy nagy nulla, azt hiszi hogy ujsagiro, kozben csak egy bena firkasz.

breeza 2008.01.26. 21:00:57

gyakorlatilag a blog írójának teljesen igaza van. barak csak a másik ember sértegetésére képes, méghozzá olyan formában, amit még nem láttam. szégyen, hogy ilyen alak még újságírónak képzeli magát. mert nem attól lesz valaki újságíró vagy író, ha hetente ír az ujszóba, vagy "verseket" ír, olyan startolósakat.. akik szeretik barakot, hát nem tudok mit mondani, csak sajnálni őket..

Sanya · http://presstige.sk 2008.02.19. 17:38:31

"az Új Szó, a legnagyobb szlovákiai magyar napilap hasábjain" - miért, van más magyar napilapunk? :)

fransancisco 2010.06.16. 09:34:41

köszi, ez egy korrekt összefoglaló Mr.Barackról
süti beállítások módosítása