szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Kovács bácsi és a kés

2007.07.10. 10:15 Sárvári János

Ez is csak egy megszokott kedd este volt, Kovács bácsi éppen befejezte utolsó sörét a simagöröngyösi kocsmában (a község nevét még a húszas években Horná Dolnára államnyelvesítették a hatóságok, de most kicsire nem adunk). Kovács bácsi mindig megivott három- négy korsóval, ez a mai nap sem volt kivétel. Az utolsó kortyok ízlelgetése közben már arra gondolt, holnap is fel kell kelnie fél hétkor, hogy időben beérjen a munkahelyére. Szóval több sör már nem is jöhet számításba. Holnap amúgy is hosszú lesz az este, le kell szedni a paprikát a kertben.

Kovács bácsi enyhén ingadozó léptekkel elindult haza, útközben motyogásba fúlt hangon összegezte a nap eseményeit. Ekkor futott bele két meglehetősen kopaszra borotvált férfiúba. A Slovan Bratislava- drukkerek tanácstalanul forgolódtak a község néptelen utcáin, éppen a buszmegállót keresték. Kovács bácsi megpróbálta őket eligazítani, de nem jöttek a szájára az államnyelv annyira ismert szavai. A két kopasz megértő pillantásokkal méregette az öreget, majd eltámogatták a legközelebbi padig. Ez volt az a pillanat, mikor Kovács bácsi elméje elborult, egyikük övéből kikapta a kést, majd hasba szúrta magát. Hatszor. A két jószándékú fiatal megijedt és elmenekült, azóta sem látta őket senki.

Az esetnek egyetlen szemtanúja volt, egy hatvannégy vármegyés, nem kevésbé kopasz fiú nővérének a legjobb barátnője. A radikálisok kihasználták a helyzetet és csúnya, valótlan pletykákat terjesztettek a sajnálatos incidensről. Kovács bácsi emléke egy darabig még élt az emberekben, majd elnyelte a feledés homálya.

Szólj hozzá!

Címkék: fikció reakció

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr93115168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása