szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

A szlovák foci-affér

2007.03.08. 11:00 Sárvári János

Napvilágra került az első szlovák bundaügy, a szlovák futballszövetség ligabizottságának elnöke tízezer korona (cca. hetvenezer forint) csúszópénzt fogadott el, hogy megkönnyítse egy játékos gyorsított regisztrációját. Az érintett klub elnöke együttműködött a rendőrséggel és lebuktatta a titkárt.

Az eset azért is elgondolkodtató, mert ez az összeg még Szlovákiában is aprópénznek számít. Az alsóbb szintű bajnokságokkal kapcsolatban van némi tapasztalatom, a korrupció minden napos, megszokott jelenség. A tizezer korona a szokásos taksa lehet ebben a helyzetben (update: a klubok vezetői állitják, hogy nem találkoztak még ilyesmivel. Na persze). A szövetség főtitkára, Frantisek Laurinec szintén vehemensen tagadta, hogy a bunda jelen lenne a szlovák fociban - pedig nemrég a még BL-résztvevő pozsonyi Artmedia hihetetlenül látványosan csalta el a nagyszombatiak elleni bajnokiját. Most lehet, hogy végre elindul valami – a szlovák focinak a magyarhoz hasonlóan nagy szüksége lenne a megtisztulásra.

Szólj hozzá!

Címkék: foci korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr9644227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása