szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Malina Hedvig- ügy, 2345. rész

2007.07.25. 07:55 Sárvári János

Lassan, de biztosan győzni fog az igazság a Malina Hedvig- ügyben.* Ján Packa országos rendőrfőkapitány a napokban elismerte - ha közvetetten is -, hogy a lányt valóban megverhették. A nem is annyira derék rendőr nyilatkozata szerint "a rendőrség sem állította azt, hogy az eset nem történt meg, mindössze nem úgy történtek a dolgok, mint ahogy az áldozat leírta". Varázslatos.

Packa korábban még mást nyilatkozott, mikor Kaliňák belügyminiszter oldalán állt az újságírók előtt. Szó szerint azt mondta, "azért állították le a rendőrségi vizsgálatot, mert nem történt bűntény".

A sebek és az orvosi látlelet kérem, nem hazudnak. Még akkor sem, ha a rendőrség próbálja azokat meghamisítani és egy pár nappal későbbi kamuvizsgálatra hivatkozik. El tudom képzelni, mekkora elégtétel lehet ez Hedvignek. Rendszeresen követtem a szlovák fórumokat, ahol ez a lány kapott hideget- meleget, mert hazudott -többek között- az állítólagos sérüléseiről is. Tegnap a hozzászólók már más hangnemet ütöttek meg: elmaradtak a mocskolódók, a többség pedig csak hitetlenkedve csóválta a fejét. Bizony ám, szervezett átverés történt itt kérem, a hunyót pedig nem a magyar titkosszolgálat, vagy a terrorista kisebbség körében kell keresni. Elég, ha a kormányhivatalig jutunk.

Persze nem minden szlovák hitt a belügyminiszternek és a rendőrfőnöknek, Packa soha nem ismert be volna semmit, ha az értelmiség egy része nem áll Hedvig mellé. Köszönet illeti a .týždeň hetilap következetes újságíróit, a Szlovák Televízió oknyomozó riportereit, akiket az ügyben készített tényfeltáró riportért vágtak ki az állásukból, valamint a Fair Play szövetségnek, amely sokadjára sem hagyta magát megfélemlíteni. És egy kicsit talán még Packa is köszönetet érdemel, amiért végre -végre- hajlandó volt érdemben nyilatkozni a felmerült kétségekről a hosszú hallgatás után.

A szövevényes ügyben ugyan csak erkölcsi győzelmet jelent a rendőrkapitány beismerése, de fordulatot hozhat más téren is. Remélem nemsokára azt is megtudja a szlovák közvélemény, mennyit hazudtak a rendőrségi vizsgálattal lefolyásával, a gyanúsítottak "kihallgatásával", vagy éppen a blúzfelirattal kapcsolatban.

Mikor Hedviget megverték, majd rábizonyították, hogy "hazudott", bizony féltettem a barátnőmet, nehogy vele is ez történjen - és ő legyen a hibás. Tegnap egy kicsit jobb volt magyarnak lenni Szlovákiában.

 

* - Félre az "ojjektivitással". Meggyőződésem, hogy Hedviget bizony megverték. Méghozzá két kopasz újnáci.

Szólj hozzá!

Címkék: szubjektív malina hedvig slavicum

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr94124284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása