szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Nyitrai leukémiások

2007.10.29. 08:23 Sárvári János

Leukémiások hada tartja rettegésben Nyitrát, a szlovák nemzet szimbolikus jelentőségű bölcsőjét. A feldühödött páciensek egy- egy sötét éjjelen kihasználják az ápolók laza figyelmét és baseball-ütőkkel felfegyverkezve útnak indulnak a városba, hogy szórakozó fiatalokon vezessék le a frusztrációjukat. Mindezt a Zobor- hegy tövében, a polgárokra oly nagy gonddal ügyelő rendőrség figyelmét kijátszva.

Sokszor már nincs hova csapni. A mazochistább áldozatok sokszor még a leukémiás különítmény megérkezte előtt akcióba lépnek és elkezdik magukat ütni. A hozzáállásnak megvan a maga hatása - kisebb zúzódások, kivert fogak (ne mosolyogjunk, ez a kór már a magyar kisebbséget is elérte. Egy Malina Hedvig nevű leányzó a mazochista mozgalom élharcosa). A mazochisták érdekes módon nem csak a testi, hanem a lelki szenvedést is preferálják, pont ők fordulnak ugyanis a rendőrséghez. Alattomos egy társaság, mindent a bőrfejűekre fognak - a gond mindössze abban rejlik, hogy Szlovákiában nincsenek szkinhedek, a kis létszámú szélsőséges különítmény pedig békés, karitatív tevékenységet végez szabadnapjaiban.

A közelmúltban kétszer is lecsaptak a kórházi betegek - egyszer egy cseh punkzenekar tagjait pakolták el egy koncert előtt, másodszor pedig fantomsérüléseket okoztak néhány iskolásnak a színház közelében. A rendőrség nyilvánosságra nem hozott verziója szerint a második eset hátterében akár vámpírok vagy harmadrangú szellemek is állhatnak. A térfigyelő kamerák rejtélyes módon semmit nem rögzítettek az incidensből, néhány színész azonban állítólag látta a konfliktust. Nekik meg köztudottan nagy képzelőerejük van. Hiába, furcsa egy város ez a Nyitra.

1 komment

Címkék: szubjektív fikció reakció

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr38211422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása