szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Szlovák, rövid, abszurd

2007.09.06. 08:13 Sárvári János

Érdekes egy este volt kedden a parlamentben, a szlovák törvényhozás csak kivételes esetekben szokott hajnalba nyúlóan tárgyalni. Most éppen Viera Tomanová tervezett leváltása adott apropót mindenkinek arra, hogy néhány hozzászólással vetesse magát észre a hosszú vitában.

szlovenszkós link a miniszterasszonyról

A hosszú szócséplés következménye: a többek között klientelizmussal is vádolt Tomanová a posztján maradhat. Fico a győzelem apropóján kiosztott néhány pofont örök ellenségének, a médiának is - a miniszterasszony egészsége ugyanis állítólag megromlott, miután lefotózták a kertjében. Hiába, a sok stressz megteszi a magáét.

Csak halkan jegyzem meg: Fico valami teljesen mást ígért, mielőtt hatalomra került volna. Gagyogott például olyat, hogy a korrupciót a legkevésbé sem fogja megtűrni - aki vétkezik, az repül. Tomanovának ez a remekbeszabott mutatvány sikerült, mégis vígan rombolhatja tovább a kormány nimbuszát. A szlovák politika egyéb vicces történéseiről majd később beszélünk.

3 komment

Címkék: politika fico smer szlovák valóság

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr83158493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paulus001 · http://felvidek.blog.hu 2007.09.06. 20:31:54

Kemény gyrek ez a fico, most aztán Tomanová jól megbüntetve érezheti magát.

senki 2007.09.07. 08:00:08

Csak semmi pánik. A látszat kedvéért győzött V.T., de el is megy nyugdíjba szép csendben. Kicsit még rúgózunk az elaltatott kutyáján és annyi...
Bár közben megkaptuk a következő gumicsontot, mivel a hackerek krémje (Trnka & al.) "feltörte" Mečiar cédéjét (kazettáját? olvasónaplóját? koponyáját?). Stay tuned...
süti beállítások módosítása