szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Szolgálati közlemény: blogboom

2007.09.03. 09:52 Sárvári János

Olvasgatom a bumm.sk-n megjelent, meghökkentően konstruktívra sikeredett Csáky- interjút. Nagyon kellemesen meglepett, hogy pont egy kommersz weblap szerkesztőgárdája határozta el a rajtuk kívül eső blogok népszerűsítését. Már nem először hivatkoznak rám, vagy a többi felvidéki blogra, így a saját olvasóikkal ismertetik meg a "konkurrenciát". Végtelenül szimpatikus hozzáállás és mélyebben belegondolva a dolgokba igazuk is van - az olvasóik nem a bumm kárára olvassák el a kapcsolódó linkeket.
Az utóbbi pár hónapban meglepő iramban webkettősödött a szlovákiai magyar közösség. Megjelentek az alternatív hírforrások és kommentárok, új arcok tűntek fel az ismeretlenségből. Talán pont ebben rejlik a felvidéki magyar értelmiség jövője - a parkanyer, a körkép, a bumm, a paraméter, a felvidékblog megjelenésével legalább harminc- negyven új (néhol régi-új) felvidéki véleményét követhetjük nyomon fokozatosan. Abszolút számokban mérve nem valami sok, de a jövő politikusai remélhetőleg ott vannak közöttük. Vagy legalább elolvassák az írásokat és levonják a következtetéseket - legyen az megírva bármilyen szemszögből. Remélem, a bloggolók és az én lelkesedésem is tartósnak bizonyul, az első fecskéket pedig újabbak követik majd.

3 komment

Címkék: szubjektív

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr28155958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seboka 2007.09.03. 11:57:01

"Végtelenül szimpatikus hozzáállás és mélyebben belegondolva a dolgokba igazuk is van - az olvasóik nem a bumm kárára olvassák el a kapcsolódó linkeket."
egy egészséges on-line közösségben a profitorientált oldalnak nem kell(ene) félnie a non-profit bloggertől, hadd színesítse a palettát.

Ezért volt egyébként - nekem - furcsa, hogy a bumm Barakkal csinált interjút.

"Abszolút számokban mérve nem valami sok, de a jövő politikusai remélhetőleg ott vannak közöttük."

nem hiszem, hogy a politikusoknak kellene blogolniuk (én egy b-vel írom, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a helyes), de ha teszik, lelkük rajta. politikustól ez ugyanolyan PR fogás, mint az interjú adása. az viszont igaz, hogy lenyegi insider info csak tőlük jöhet és ezzel lesz nem csak színesebb, hanem átláthatóbb is a "politikai közélet" a "halandóknak" is.

van valami oka annak, hogy a postban is és az ajánló jobb oldalán is kiemeled a Körképet és a Párkányer blogot?

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.09.03. 15:19:20

Szerintem nincs kiemelve, mindössze már egyszer rákattintottál a linkekre - így kék szín helyett barnának látszódnak (a linkelt szöveg és a rendes szöveg egyaránt kék, ezen lehet, hogy a jövőben változtatok).

A blogok hasznosságáról meg az írók személyéről lehetne vitát nyitni - én úgy gondolom, hogy hasznos, ha minél többen és több szemszögből kommentálják az aktuális eseményeket.

seboka 2007.09.03. 15:39:54

tenyleg ez kevert meg, meg az ,hogy voltam azokon az oldalakon, csak a bongeszom www-vel erzekeli, anelkul meg nem. :)

a tobb szemszoggel nincs baj, majd mindenki leszuri maganak a lenyeget.
süti beállítások módosítása