szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Fradi- déja vu, avagy az eltűnt kupamilliók

2007.07.13. 06:00 Sárvári János

Sokat emlegetik manapság (is), milyen mélységekből esett a Ferencváros a második liga bugyraiba. A mélyrepülés egyik oka, hogy a tehetséges és hozzáértő elnökség lenyelte a Bajnokok Ligája- szereplésért járó pénzt. Láss csodát, ez a jelenség valami közép- Európai unikum, mert szinte pontosan megismétlődött a szlovák Artmedia Petržalkával.

Petrzalka (korábban Ligetfalu) olyan a fővárosnak, mint Budapestnek Józsefváros. A Duna túlpartján húzták fel az egész cájgot az ötvenes- hatvanas években, manapság úgy néz ki, mint egy betondzsungel. És van egy focicsapata, amely még a közelmúltban is csak a második ligában vegetált. Párhuzamosan a hagyományos fővárosi nagyklubok tönkretételével (a Slovan és az Inter Bratislava története is megérne egy postot) az Artmedia Petrzalka a legfontosabb pozsonyi klubbá vált.

Másfél éve mindenki meglepetésére bejutottak a Bajnokok Ligájába, sőt a Porto, a Celtic és az Inter Milan csoportjában 1-3-2-es mérleggel zártak. A harmadik hely miatt aztán jött még egy UEFA- kupa forduló, de mindenkinek jobb, ha bizonyos dolgok a feledés homályában maradnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csapat sorozatban megnyert két bajnokságot. A csapat azóta sehol sincs. A legjobbakat kiárusították, erősítésre nem jutott, a pénz helye meg tisztázatlan. Az egyébként megbízható transfermarkt.de adataiban a legtöbb transzfer helyén egy kérdőjel árválkodik. Értsd: soha nem tudjuk meg, mennyiért váltottak klubot a kulcsemberek.

Az Artmedia Petrzalka manapság játékerőt tekintve nyomába sem ér a Zsolnának. A BL- milliók nem hoztak megváltás. Legalábbis a csapatnak nem, valaki viszont biztosan dörzsöli a markát...

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: foci szlovák valóság

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr12111564

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: maryland personal injury Lawyer 2018.08.23. 07:35:41

Breaking news - Szlovákia és a mandarinok - szlovenszko

Trackback: Baltimore workers compensation lawyer 2017.10.07. 00:46:47

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása