szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Nine Inch Nails Pozsonyban

2007.08.14. 08:18 Sárvári János





Koncertekkel teli volt a hétvégém, a legjelentősebbnek közülük minden bizonnyal a Nine Inch Nailset tekinthetjük. Trent Reznorral együtt öregedtünk meg, de eddig még nem láttam élőben - kispénzű diákként jegyre sem volt pénzem, meg Nyugat- Európába sem akaródzott emigrálni egy NIN-szeánsz kedvéért. Ezúttal az utolsó pillanatban hozzájutottam egy jegyhez, így már megérte vasárnapra felutazni Érsekújvárból Pozsonyba.

A NIN szerencsére nem haknizni jött, rettentő energikusnak tűnt az előadásuk - Trent már túl van a saját kis krízisén és nagyon jól érzi magát a bőrében. A régi számok ütnek, a dalok sorába remekül illeszkednek az annyit szidott With Teeth album slágerei, a Year Zero szerzeményei viszont nagyon kilógnak a képből.

A koncertről röviden ennyit (a beszámolók szerint egyébként is egy az egyben lemásolták a szigetes fellépést), a reménybeli pozsonyi koncertturistákat azonban óvnom kell egy elrettentő dologtól. A koncertet a pokol bugyraival egyenértékű Incheba Expo teremben rendezték meg. A terem egy nagy, böhöm bálna belsejére emlékeztet, az épületet eddig még nem tették egyenlővé a földdel a koncertek felháborodott rajongói. Atmoszférája és akusztikája az nincs, cserébe viszont nagy, így elveszik benne a tömeg (a koncert közepén például izzadás helyett teljesen váratlanul elkezdtem fázni). Nem először történik meg ez az Inchebában, a múltkor a Deep Purple-t is elhangolták rendesen. Ez van, ezt kell szeretni. Legalább a jegy ára nem volt valami drága Bécshez képest (átszámolva mintegy hétezer forintba jött ki a buli, ezért máskor is szívesen utazok a fővárosba).

1 komment

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr91138548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása