szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Szegény ember szigete - a Klikkfeszt

2007.08.08. 08:11 Sárvári János

Csütörtöktől hétfőig hallgatni fog a blog, mert elnézek az érsekújvári Klikkfesztre. Nem kimondottan a zenei kínálat vonzott a fesztiválra, csak a régi ismerősöket lenne jó látni.

A Klikkfesztről magáról korábban már ejtettem szót, de azért érdemes kicsit bővebben is feszegetni a lineupot. A Sziget fesztivál mellett labdába sem rúg a felhozatal, de legalább viszonylag olcsó - a három napos fesztiváljegy helyben mintegy 3500 forint.

Csütörtökön többek között jön a szlovák kult pop-punk zenekar, a Horkýže Slíže, meg Jimmy Cliff, akit ismernem kéne, de nem mond semmit a neve (reggae- műfajban alkothat az úr, de ez nem biztos).

Pénteken az örök rockereknek játszik az Ossian, meg megjelenik a cseh Kabát zenekar - ez utóbbit egyszer azért érdemes látni mindenkinek, afféle sör-rockot játszanak ők is, mint a Motorhead. Sokadszorra is elnéz felénk a Kistehén Tánczenekar.

Szombaton többek között Heaven Street Seven meg Rómeó Vérzik, az ínyenceknek ajánlom a Slobodná Európa nevezetű punk-performanszot.

A fesztiválon van több színpad is, úgyhogy jó sok fellépővel számolhatunk, ráadásul - és ez új lesz a tapasztalt fesztiválozók számára - emberi árakon adják a csak kissé vizezett sört. Szóval ennyi, jó fesztiválozást mindenkinek "valamelyik" szigeten.

9 komment

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr46133967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seboka 2007.08.08. 09:37:12

azert a klikkfest is kommerszesedik: kozelklikkfest. kar, hogy a magyar IP-re is szlovakul jon be a lap, ha mar igenyes a honlapjuk, erre is figyelhettek volna.

kozelklikkfest.sk/2007/hu/info.php

a forumot is szetszedhettek volna magyar es szlovak reszre, igy nem lenne anyazas.

Gazuzem 2007.08.08. 11:02:41

Csak a legelsőn voltam, akkor még Szímőn a Vág-parton néhány sátorból, meg egy rozzant színpadból állt a fesztivál.

orfeusz 2007.08.08. 14:27:57

amígy "Sárvári" művelődik olvassatok igazi publicisztikát:

www.parameter.sk/paramagyar

www.parameter.sk/paravelemeny

www.parameter.sk/szilvassy

www.parameter.sk/kutya-ugat-paravan-meg-hasad

Talán rájöttök, hogy ne ez a "Sárvári" az etalon

üdv!

seboka 2007.08.08. 14:39:33

orfeusz,

jol csinalod a gerilla marketinget, vagy mashol ezt ugy hivjak, piggybacking. ;)

talan az "igazi"-t kellett volna idezojelbe tenned... :D

Bereczki Zoltán · http://miskolcblog.blogspot.hu/ 2007.08.08. 18:10:11

A Horkýže Slíže szerintem tök jó. Azt sajnos nem tudtam megfejteni, hogy a nevük mit jelent. Ti biztosan tudjátok, megmondanátok?
Jut eszembe, szívesen látnék egy írást a legjobb szlovák zenekarokról is.
Köszi!

1punk 2007.08.08. 21:44:31

orfeusz, jo h

1punk 2007.08.08. 22:08:04

a fene egye meg, ezt a blogolósdit nem nekem találták ki...

szóval: jó hírem van orfeusz számára: neki ítéljük a mai leghumorosabb írásért járó virtuális sört az Iggazy publicisztika című abszurd szösszenetéért.

És ez a szilva még mindig itt van és most még blogol is? Kíváncsi vagyok miről írhat. "Vidám történetek az STB-s korszakomból" "az élet gerinc nélkül". Valami ilyesmi. Hát tényleg mindig vissza kell másznia a közéletbe mikor már az hisszük eltűnt? Vagy soha nem engedte el igazából a húst?

Barakot meg olvasni kell. Kötelezően. Legalább 1-2 cikkét. Igen, mars olvasni!
Hogy miért jó ez? Mert például az eddig olvasott internetes (vagy akár nyomtatásban megjelent) cikkek, melyek eddig rosszak, vagy egyenesen olvashatatlanok voltak, ez után (... ehhez képest) jónak, sőt kitűnőnek fognak tűnni. Kitágul az ember horizontja. Látni fogja, hogy vannak rosszab dolgok is, mint a körülöttünk lévők. Sőt, sokkal rosszabbak.
Vagy lehet örülni annak, hogy ha már valaki egy picit sem ért ahhoz amit csinál, legalább nem szívsebésznek ment.
Az utolsó ok pedig az, hogy rögtön megértik, miért is abszurd humor együtt emlegetni a igazi publicisztikát Lacika írásaival (John Cleese sírna, hogy ezt az összefüggést nem ő találta ki, ha olvasná ezt a blogot).

Szóval, legyen a mai napi mottónk: olvasni!, olvasni!, olvasni!. Akár a Klikken is, két koncert között :)

orfeusz 2007.08.08. 22:59:08

ja, 1punk.
Az más. Én emberekre gondoltam:))

jclayton · http://korkep.blogspot.com 2007.08.09. 23:57:42

A Horkýže Slíže neve szerintem egy lefordíthatatlan szójáték. Én arra tippelek, hogy "keserű nudlik", de jelenthet valami mást is :)
süti beállítások módosítása