szlovenszko

Furcsa ország ott fenn, érdekes szokásokkal és beidegződésekkel. Még a magyarjai is furcsábbak. Szemszögből, rólunk - politika, társadalom, foci és minden más aktuális téma.

sok címke

Életképek

2007.11.06. 08:18 Sárvári János

Szlovákia új országimázsa hat percben. Nem elég, hogy az óceánon túlról jött amerikaiak a Motellel próbáltak maffiaparadicsomot varázsolni Pozsony békés városából, most még Michael Palin is beállt a sorba a britek képviseletében. A szlovák konzulátus, és az angliában élő szlovákok is tiltakoztak a lenti, autentikus videó ellen. Miről is van szó? Palin felkeresi a Tátrát és ellátogat egy disznóvágásra, majd távozik az országból. A fenti kis jelenetet tulajdonképpen bárhol le lehetett volna forgatni Közép- Európában - persze magával a disznóvágás tényével elintézni egy egész nemzetet eléggé nagy sarkítás. De legalább annyira mulatságos.

3 komment

Címkék: szlovák valóság slavicum

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenszko.blog.hu/api/trackback/id/tr33219673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bereczki Zoltán · http://miskolcblog.blogspot.hu/ 2007.11.06. 23:54:46

Akárhogy is, nekem megdobbant a szívem, amikor a filmben Michael Palint a Kis-Tarpataki-völgyben láttam lefelé baktatni :-)

hattyú 2007.11.07. 12:38:19

Pontosan arra épül Palin gagyi marketingje amit Berecki Zoltán írt. Nincs is ehhez mit hozzáfűzni, legyünk tudatlanok és jöjjön a régi graffiti. "Egymillió légy nem tévedhet." Nincs ezen mit mérgelődni a média ilyen: felszínes, bugyuta és édes, pont amit a tömeg szeret. Lehet fújtatni ez ellen :) attól még igaz.

Géza 2007.11.07. 22:44:12

Pedig nincs ezzel semmi baj. Nem az országot 5 percben átfogóan bemutató turisztikai propagandafilmet várunk Palintől. Kedves vidám emberek, emberi kapcsolatok, szép tájak, minden filbjében ez van, itt is, szépen, hangulatosan bemutatva.
süti beállítások módosítása